'
L-karnitin

L-karnitin

L-karnitin za uklanjanje masnog tkiva.

Karnitin nije prava aminoskiselina ali je zbog strukturalne sličnosti svrstana među aminokiseline te je poznata kao vitamin BT.

L-karnitin je sintetizovan iz esencijalnih amonokiselina lizina i metionina ali mora biti dovoljno vitamina B1 (tiamin) i B6 (piridoksin). Zbog toga dodatak karnitina u hrani može biti koristan u nekim okolnostima. Karnitin je važan sastojak za metabolizam masnoća. L-karnitin pomaže pri unosu masnih kiselina u mitohondrije u ćelijama tako da oni mogu pretvoriti kiseline u energiju.

1. Dodatak karnitina se najviše preporučuje kada se povećaju energetske potrebe psa jer, pošto karnitin stimulira pretvaru masti u energiju. Tokom takmičenja, trka pasa ili bilo kojih drugih okolnosti sa pojačanom aktivnošću, dodatak karnitina u hrani može biti koristan. Upravo zbog toga je Husse Optimal Energy dopunjena karnitinom. Kombinacija visoko prehrambenih masti sa karnitinom garantuje optimalno snabdevanje energijom za aktivne pse sa povećanim energetskim potrebama.

2. Sledeći razlog za dodavanje karnitina može biti smanjenje težine u slučaju gojaznosti. Kod gojaznih pasa, dodatak karnitina stimulira oksidaciju telesnih masnoća. Naravno, to mogu postići samo u kombinaciji sa smanjenim unosom hrane i povećanom telesnom aktivnošću, u svrhu povećanja eneretskih potreba psa.

3. U srcu postoji vrlo visoka koncentracija karnitina, što nije iznenađujuće. Srce se oslanja na masne kiseline za gorivo koje je potrebno za pumpanje krvi kroz telo. Mnoga istraživanja su pokazala da dodatak L-karnitina može pomoći ka boljoj funkciji srca, posebno kod pasa kojima je diagnosticirana bolest srce.

5 Stavka(e)

po stranici

Lista Mreža

 1. STERILISED MINI

  Sterilised mini je receptura sa nižim nivoom energije, visokim sadržajem proteina i L-karnitinom koji pomaže metabolizmu masti. Prilagođen recept da podrži potrebe sterilisanih malih i mini rasa sa prilagođenom veličinom granula.

   

  1.859,00 din.
 2. PRIMA PLUS

  Prima Plus je pogodan za pse sa normalnim ili niskim energetskim potrebama. Dodatni vitamin C, umeren sadržaj masti i kalorija održavaće psa u formi i sprečiti gojaznost.

  1.619,00 din.
 3. SNACKS

  Ukusne, hladno presovane poslastice, bogate sušenom jagnjetinom i pirinčem.

  729,00 din.
 4. OPTIMAL LIGHT

  Optimal Light je recept sa umerenim energetskim sadržajem pogodan za manje aktivne pse, pse sa prekomernom težinom ili pse koji brzo dobijaju na težini. 

  4.639,00 din.
 5. STERILISED

  Sterilised ima niži nivo energije, visok sadržaj proteina i L-karnitin koji pomaže metabolizmu masti. Prilagođena receptura da podrži potrebe sterilisanih pasa.

  7.309,00 din.

5 Stavka(e)

po stranici

Lista Mreža

Scroll